: 06 - 43 91 34 79    :info@rijangstnoordholland.nl 

Klik & Lees meer: Rijden met slippers of met blote voeten: levensgevaarlijk!

Met slippers of op blote voeten, is autorijden dan nog veilig? Wat een heerlijke start van de lente en zomer. Heb jij je activiteiten er al op afgestemd nu we niet op vakantie gaan in het buitenland? Ik ben al verschillende keren naar de kust gereden, naar Scheveningen, Kijkduin, Castricum, maar ook de stranden in Zeeland vind ik heerlijk.

Klik & Lees meer: Hoe gedraag je je op de snelweg?

Op de snelweg is er genoeg om rekening mee te houden. Mag je de doorgetrokken streep van de spitsstrook over? Houd je wel voldoende afstand? Is de snelheid op matrixborden een adviessnelheid of niet? Kortom, wat zijn de juiste snelwegetiquette?

Klik & Lees meer: Moeten en Maaren bij rijangst

Als mensen vertellen dat ze rijangst hebben denken we vaak dat het alleen met het autorijden te maken heeft. Niets is minder waar. Rijangst begint en eindigt in je hoofd.

Klik & Lees meer: Een plan om je rijangst te overwinnen

Wil jij graag je rijangst overwinnen? Dan moet je deze angst onder ogen zien en de confrontatie met jezelf aan gaan. Dit kun je vaak niet alleen en je hebt hier dus goede begeleiding bij nodig van een rij-instructeur die gespecialiseerd is in het overwinnen van rijangst. Helaas vind je deze niet bij de "gewone"rijschool.

Klik & Lees meer: Rijangst overwinnen, hier 7 waardevolle tips

Ben je bang om je rijbewijs te halen, of heb je je rijbewijs maar ben je bang om auto te rijden? Angst kan (onbewust) energie vreten. Misschien krijg je wel kritiek op jouw angst (“stel je niet zo aan”) en keuze om nu niet auto te rijden en pieker je hier over? In deze blog ontdek je hoe dit kan komen en wat je eraan kunt doen!

Klik & Lees meer: Rijangst? Je bent niet de enige (in 60 gedachten)!

Dat rijbewijs halen lukte nog wel een paar jaar geleden, maar sindsdien zit zij eigenlijk zelden achter het stuur. Dat komt: rijangst. En dat hebben ruim 1 miljoen Nederlanders met haar, van tunnelangst tot snelwegangst, van inparkeerstress tot klamme handjes bij het terugschakelen. Daarom: zo maar wat gedachten op een rijtje van een rijangstige. Die het maar weer eens dapper probeerde. Als hart onder riem (en om te lezen als je in de trein zit, in de tram of in de belbus).

Klik & Lees meer: 7 onmisbare tips voor autorijden in de winter!

Brrr… wat is het gruwelijk koud!. Ik bekijk mijn weerapp nog eens extra goed. Shoot, het wordt glad op de weg. Voor de zekerheid zet ik de wekker een kwartiertje eerder om de auto morgenochtend ijsvrij te maken... Voor iedereen die, net als ik, geen garage heeft en geen hippe auto met gadgets waarmee je de auto vanuit je bed al kunt ontdooien: 7 onmisbare tips voor veilig autorijden in de winter!

Klik & Lees meer: Rijden in het donker, waar houd je rekening mee?

De dagen worden weer korter en aan het eind van een werkdag is het vaak alweer donker. Je bent moe van een dag flink aanpoten en dan nog naar huis. Hoe kan je nou zo veilig en vlot mogelijk thuiskomen?