Klik & Lees meer: Tips voor het inhalen van vrachtwagens

Je herkent het vast wel, ben je net lekker op gang op de autosnelweg en dan... Ja hoor, je ziet het gebeuren en de (negatieve) gedachten schieten door je hoofd. De richtingaanwijzer van de vrachtauto voor je gaat aan en je rijdt er achter met een gangetje van 90 km/h. Nu kan je een aantal dingen doen. 1; je ergeren en de chauffeur de meest verschrikkelijke ziektes toewensen, of andere ziektes bedenken, of gaan bumperkleven (tja misschien helpt aanduwen een beetje) en zo kun je er zelf nog wel een paar bedenken. Wat echt helpt en waardoor je relaxter achter je stuur zit ga je hieronder lezen.

Klik & Lees meer: Tips voor het rijden in de winter

Veilig rijden in de winter is méér dan alleen zorgen dat zomerbanden tijdig zijn vervangen door winterbanden. Dit is wel belangrijk, maar beslist niet het enige wat ja kunt doen. In deze blog lees je tips om veilig(er) door te rijden in de winter.

Klik & Lees meer: Driving Home for Christmas

Het is bijna kerst!

Een dag vol gezelligheid en samenzijn met je dierbaren. Een andere kerst dan vele hiervoor. Misschien liggen er wel cadeautjes onder de kerstboom en je kan niet wachten dat iedereen smult van jouw gerecht. Tenminste dat is wat je overal om je heen ziet of wat de media je doet geloven.

De waarheid is vaak anders, maar positief in het leven staan is één van de belangrijkste pijlers in het leven voor mij.

Klik & Lees meer: Hoe probeer jij rust te krijgen in de auto?

Tijdens veel sessies merk ik dat onrust een belangrijke rol speelt in het autorijden. Het moet vooral snel zonder dat medeweggebruikers zien dat het enorm spannend is voor de bestuurder. De schijn van vlot door het verkeer moeten, wordt hooggehouden. De onderstaande 3 tips laten je zien dat ook in het dagelijks leven je rust mag nemen. Deze tips mag je gaan toepassen om te ervaren hoe het is om eens even niks te moeten.

Klik & Lees meer: Rijangst & Regen

Autorijden geeft je vrijheid en onafhankelijkheid, je kan tenslotte gaan en staan waar jij wilt op elk moment van de dag. Je laten beheersen door weersomstandigheden is op z’n zachtst gezegd niet zo handig.

Klik & Lees meer: Rijschool en rijangst een oplossing?

Afgelopen week kreeg ik een verontrustend berichtje binnen over iemand die rijangst ervaart op de autosnelweg. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze eerder bij mij een korte sessie heeft gehad. Echter omdat ik toen geen automaat beschikbaar had werd er in overleg met elkaar besloten om naar een rijschool te zoeken waar ze een automaat hadden rijden. Omdat je weet dat de stap om in de auto te zetten groter wordt hoe langer je wacht...

Klik & Lees meer: Rijden met slippers of met blote voeten: levensgevaarlijk!

Met slippers of op blote voeten, is autorijden dan nog veilig? Wat een heerlijke start van de lente en zomer. Heb jij je activiteiten er al op afgestemd nu we niet op vakantie gaan in het buitenland? Ik ben al verschillende keren naar de kust gereden, naar Scheveningen, Kijkduin, Castricum, maar ook de stranden in Zeeland vind ik heerlijk.

Klik & Lees meer: Hoe gedraag je je op de snelweg?

Op de snelweg is er genoeg om rekening mee te houden. Mag je de doorgetrokken streep van de spitsstrook over? Houd je wel voldoende afstand? Is de snelheid op matrixborden een adviessnelheid of niet? Kortom, wat zijn de juiste snelwegetiquette?

Klik & Lees meer: Moeten en Maaren bij rijangst

Als mensen vertellen dat ze rijangst hebben denken we vaak dat het alleen met het autorijden te maken heeft. Niets is minder waar. Rijangst begint en eindigt in je hoofd.

Klik & Lees meer: Een plan om je rijangst te overwinnen

Wil jij graag je rijangst overwinnen? Dan moet je deze angst onder ogen zien en de confrontatie met jezelf aan gaan. Dit kun je vaak niet alleen en je hebt hier dus goede begeleiding bij nodig van een rij-instructeur die gespecialiseerd is in het overwinnen van rijangst. Helaas vind je deze niet bij de "gewone"rijschool.