Klik & Lees meer: 7 onmisbare tips voor autorijden in de winter!

 1. Tip1.
 2. Zet de auto bij het parkeren NIET op de handrem. Bij vorst kan deze bevriezen en dan krijg je de auto écht niet meer van die handrem af!
 3. Tip2.
 4. Must om in de auto te hebben liggen: een ijskrabber! Dat werkt net wat sneller dan je voorruit krabben met een oude cd of je creditcard. Koop dan zo’n handige krabber met handschoen, dan zit je na het krabben niet met natte, bevroren handen achter het stuur.
 5. Tip3.
 6. Dek de ruiten van je auto af met een doek als het gaat vriezen. Dan hoef je die ‘s ochtends alleen maar van de ruit te halen. Gebruik hiervoor niks wat gaat vastvriezen als het nat wordt – karton, kranten – want dan ben je verder van huis.
 7. Tip4.
 8. Deed jouw moeder dit vroeger ook? Niet doen! Gooi géén kokend heet water over je voorruit om deze te ontdooien! Hierdoor kan een barst in de ruit ontstaan, helemaal als je al een sterretje in de ruit hebt zitten.
 9. Tip5.
 10. Heeft het flink gesneeuwd? Veeg dan ook even het pak sneeuw van je autodak. Want anders heb je die bij de eerste goede bocht of het eerste remmoment alsnog op de voorruit liggen en zie je weer niks.
 11. Tip6.
 12. Leg winterbanden onder je auto. Met winterbanden heb je veel meer grip. Zo verkorten ze bij 50 km/u al je remweg op een besneeuwde weg niet met enkele, maar met tientallen meters.
 13. Tip7.
 14. Kom eerder uit je bed en pas je rijstijl aan! Als het glad is of het sneeuwt, dan kun je nu eenmaal niet zo hard door de bochten als je gewend bent. Mits je een grote, lege parkeerplaats ontdekt, achterwielaandrijving hebt en adrenaline zoekt…