Klik & Lees meer: Tips voor het inhalen van vrachtwagens

Als eerste; en misschien wel het aller belangrijkste, hou het verkeer achter je goed in de gaten. Kijk zeker om de 5 seconden in je binnenspiegel om ruim van te voren te bepalen wanneer je gaat inhalen.

Ten tweede; als je je plaats hebt gevonden rij dan mee met de auto waar achter je wilt gaan rijden. Zorg ervoor dat het onderlinge snelheidsverschil klein is.

Als derde; schuif rustig door naar de linker strook, hou hierbij goed in de gaten wat er op de linkerstrook 4 a 5 auto’s voor je gebeurt.

Ten vierde; rijden er meerdere vrachtauto’s achter elkaar haal deze dan bloksgewijs in. Zodat je er niet naast blijft rijden. Denk maar eens aan de gevolgen van een klapband of de dode hoek van de vrachtauto.

Ten vijfde; zodra de koplampen van de vrachtauto zichtbaar zijn in de rechterhoek van de binnenspiegel weer terug naar rechts.

Als zesde; rij op de linkerstrook zoveel mogelijk links, denk maar eens dat die vrachtauto die iets van zijn rijlijn afwijkt. Je hebt dan gelukkig nog wat ruimte ertussen.

Je hebt nu weer een aantal handvaten waar je gebruik van kunt maken!